20 Ocak 2009 Salı

3g Cep Telefonları

3üncü nesil cep telefonu iletişim teknolojisine sahip cihazlar artık yavaş yavaş günlük hayatımızda yaygınlaşmaya başladı. Bilgisayar, internet, video, resim iltişimi vs. gibi son yıllarda çok ilgi gösterdiğimiz tüm teknolojiler artık cepimizde çok daha kolay taşınabilir hale geliyor.
Zaman geçtikçe bu daha da hızlanacak biz ihtiyaç duydukça teknoloji ilerleyecek veya teknoloji ilerledikçe biz alışmaya daha sonrasında da ihtiyaç duymaya başlayacağız.
Evet, henüz çoğumuz için olmasa da çok yakın gelecekte 3g 'de bizim vazgeçilmez bir teknoloji olacak, ve daha fazlasını istemeye başlayacağız.
Cep telefonu sektörü hem cihazlar hem de servis sağlayıcılar bakımından çok büyük bir sektör. Ciddi kaynaklar bu işlere sermaye ve beyin akıtıyor. Sonu gelmeyecek bir ilerleme ve gelişme bu gidişatın sonucu. Bundan 5 yıl sonra kullanacağımız telefon cihazları üç aşağı beş yukarı bugünlerde hazır aslında. Ama sektör sırayla tüketilmesi gerekeni bildiği için, sırayla piyasaya sürüyor. Zamanı geldiğinde bir diğer teknoloji ve cihazlar, servisler, sistemler. 3g cep telefonları da zamanı gelmiş ürünler arasında. 4. nesil de hazır ancak, önce şu 3g 'yi bir bitirmemiz lazım.

Hiç yorum yok: