30 Kasım 2008 Pazar

3g Cep uyumulu cep telefonları

Türkiye'de çok önemli bir şey oldu. 3G teknolojisinin hayatımıza girmesi yolunda büyük bir karara imza atıldı. Yakında Turkcell'le sizi çok daha hızlı günler bekliyor. Nasıl mı?

3G hızına ulaştığınızda, ister cebinizden, ister dizüstü bilgisayarınızdan internete çok daha hızlı bağlanabileceksiniz. 3G hızına ulaştığınızda, birkaç saniyede, bir filmi ise dakikalar içinde indirebileceksiniz. 3G hızına ulaştığınızda, sevdiklerinizle cepten görüntülü konuşabileceksiniz. Hatta dilerseniz bu konuşmaya aynı anda birden fazla sevdiğinizi de dahil edebileceksiniz. 3G hızına ulaştığınızda, cebinizin ekranından dilediğiniz TV kanalını canlı canlı seyredebileceksiniz. Hayatınızı tamamıyla değiştirecek 3G teknolojisi, çok yakında Türkiye'de! Çünkü Turkcell, sizi 3G hızıyla tanıştırmak için gerekli bütün hazırlıklara başladı bile! Bu yüzden hızınızı şimdiden Turkcell hızına ayarlayın! O gün geldiğinde, Turkcell'le hayata 3G hızında bağlanın.

HANGİ TELEFONLAR 3G'YE UYUMLU?
Cepten görüntülü iletişim ve televizyon seyretme imkanı gibi yenilikler getiren 3G, cep pazarını baştan başa değiştirecek.
30 Kasım 2008 Pazar 17:06

İhalesi önceki gün yapılan 3G (3.nesil) teknolojisi ile Türkiye’de 3G uyumlu telefonların satışı 2010 yılında patlama yapacak.


Türkiye’de son alınan verilere göre 65 milyon cep telefonu kullanıcısı bulunuyor. Piyasada 3G uyumlu cihazların sayısı ise 3 milyon civarında. 2009 yılı içerisinde 4 milyon yeni cihazın daha piyasaya girecek.


Yeni telefonların gelmesiyle birlikte eskileri ya ikinci el piyasasına çıkacak ya da çöpe atılacak. 3G'nin getireceği yeniliklerden faydalanabilmek için cep telefonlarının buna uygun olması gerekiyor. Türkiye'de kayıtlı 94 milyon telefon var. Ancak bunların büyük bölümü yeni teknolojiye uyumlu değil. Bu sebeple 2009'da yaklaşık 8 milyon kişinin eski telefonlarını 3G'ye uyumlu yeni cihazlarla değiştireceği tahmin ediliyor.


BİRÇOK İKİNCİ EL CEP TELEFONU ÇÖPE GİDECEK


Atıl duruma düşen eski telefonlar ya çöpe gidecek ya da ikinci el piyasada kayıt dışı satılacak. Devletin kasasına 2 milyar Yeni Türk Lirası kazandıran 3N ihalesi, cep telefonu dünyasında yeni bir dönem başlatacak.


TELEFON ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?


-Görüntülü konuşma hizmeti için telefonun her iki yönünde de kamera bulunmalı.


-Tek taraflı, ancak öne çevrilebilen cihazlar da kullanılabilir.


-Telefonda dahili modem cihazı olmalı. Bilgisayar bağlantısı bununla yapılıyor.


-Televizyon yayınlarını alabilmek için ekran çözünürlüğü yüksek ve geniş ekranlı cihazlar tercih edilmeli.


-Tuşlu yerine dokunmatik ekranlı telefonlar daha geniş görüntü sunabiliyor.


-Şehirde telefonla adres bulmak için GPS özelliği olan telefon gerekiyor.


-Fatura ve garanti belgesi sorulmalı. IMEI numarası kontrol edilmeli.


-Telefon almadan önce detaylı model ve pazar araştırması yapmayı ihmal etmeyin.

3g Cep uyumulu cep telefonları ve telefon alırken dikkat edilecek husular. Kaynak >

Hiç yorum yok: