30 Kasım 2008 Pazar

3G, MP KAMERA, VIDEO KAYIT, BLUETOOTH, MP3 CEP TELEFONU

1G Nedir?
1.nesil analog mobil telefon teknolojisinin kısa adı. Kökeni 1800’lü yıllara kadar uzanan 1. nesil teknolojisine ait bazı sistemler ABD’de halen kullanılmaktadır.
2G nedir?
2. nesil mobil iletişim teknolojilerine verilen kısa ad. Bugün Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan, 2. nesil mobil iletişim teknolojilerinden olan GSM teknolojisi, global anlamda hakim sistem durumundadır.
2.5G nedir?
2. faz GSM. GSM'in HSCSD ve GPRS'i kapsayan geliştirilmiş versiyonu.
3G nedir?
3. nesil mobil iletişim teknolojilerinin kısa adıdır. Bu teknoloji kapsamında kullanılan tüm mobil iletişim cihazları ortak bir protokole (IMT-2000) uyumlu olarak geliştirilir. W-CDMA ve TD-CDMA iletişim uygulamalarını destekleyen UMTS , hızlı veri aktarımına olanak sağlayan yapısıyla, televizyon, internet, görüntülü iletişimin cep telefonlarına ulaşmasına imkan tanır.


Mavi diş olarak da tabir edilen bluetooth...
Bluetooth®, en çok on metre uzaklıkta bulunan Bluetooth® özelliği etkinleştirilmiş cihazları birbirine bağlayan, tüm dünyada kullanılan bir radyo frekansıdır. Bu özellikle dizüstü veya avuç içi bilgisayarınızı başka dizüstü bilgisayarlara, cep telefonlarına, kameralara, yazıcılara, klavyelere, hoparlörlere ve bilgisayar faresine bağlayabilirsiniz.

Bluetooth, iki elektronik cihazı bağlamaya yarayan, birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan kablosuz bir teknolojidir. Özellikle cep telefonlarında kullanımı yaygınlaşan Bluetooth teknolojisi ile belli bir mesafeden, bu teknolojiyi destekleyen cihazlar ile radyo sinyalleri sayesinde iletişim kurabilir ve veri transferi gerçekleştirebilirsiniz.

Bluetooth ile bağlanıp ne yaparsınız?
Avuç içi bilgisayarınız ile başka bir cihazı bu teknoloji ile bağlayıp dosya alış verişi yapabilir, resim, video aktarabilir, internete girebilir yada dar alanda toplantılarda arkadaşlarınız yada adını hiç bilmediğiniz kullanıcılarla siz yada onlar izin verdiği sürece msj alıp verebilir veya oyun oynayabilirsiniz.



NOKIA 6120-BLACK 6120-BLACK CEP TELEFONU
Ağırlık 89 gr
Kutu İçindekiler Kullanım Kılavuzu,Standart Pil , Şarj Cihazı
Renli Ekran Var
Hafıza Kartı Var
Model 6120-BLACK
Max Bekleme/konuşma (saat) Konuşma Süresi(dak) 180 Bekleme Süresi (Saat) 250
Ekran Tipi TFT
Bluetooth Bağlantısı Var
Oyun Var
Video Kaydı Var
3G Desteği HSDPA
Entegre Kamera 2.0 MegaPiksel
Garanti Süresi 24 Ay
Kızılötesi Bağlantısı Yok
GPRS Destegi CLASS10
MP3 Çalma Var
Zil sesi MP3, POLİFONİK
FM Radyo Var
Flash Var
Saat/alarm/ajanda Var
Boyut 106x46x16
Max Telefon Hafızası (isim) -------
Bağlantı BLUETOOTH,HSCSD,USB
Nokia, müzik indirme, video izleme, İnternet te sörf ya da ekli e-postaları alma gibi işlevleri daha hızlı gerçekleştiren yeni bir cep telefonu yarattı. WCDMA ağlarından 10 kat daha hızlı veri indirebilen HSDPA (Yüksek Hızlı Veri Paketi İndirme) teknolojisine sahip kompakt Nokia 6120 Classic, zaman sıkıntısı yaşayan mobil kullanıcılara destek oluyor. Nokia 6120 Classic in zaman kazandıran başka pek çok özelliği bulunuyor. Örneğin, Nokia 6120 Classic e önceden yüklenmiş olan Rehber ve Kurulum Sihirbazı ile e-posta, mesaj alıp gönderme ve İnternet bağlantı ayarları çok kısa zamanda yapılabiliyor. Veri Aktarımı uygulaması sayesinde, eski Nokia cep telefonunda bulunan numaralar, takvim, fotoğraflar, videolar ve diğer dosyalar, yeni Nokia 6120 Classic e SIM kart takılı olmadan da aktarılabiliyor. Ayrıca, Nokia 6120 Classic kullanıcıları, bilgisayarlarındaki takvimle telefonlarındaki takvimi senkronize edebiliyor, böylece takvimlerini her an yanlarında taşıyabiliyorlar. HSDPA teknolojisi Nokia 6120 Classic hakkında bir açıklama yapan Nokia yetkilileri şunları ifade ediyor: "Yoğun hayat temposu içinde cep telefonları artık çok daha önemli bir yere sahip. Cep telefonunu çok yönlü kullanabilen kişilerin, iş ve eğlence arasında daha iyi bir denge kurduklarını görüyoruz. Nokia 6120 Classic`in HSDPA teknolojisi, S60 işletim sistemi gibi pek çok gelişmiş özelliği ile kullanıcılar günlük hayatlarını daha rahat sürdürebiliyorlar." S60 yazılımı Nokia 6210 Classic in S60 yazılımı sayesinde kullanıcılar, mevcut özelliklerin yanı sıra ek uygulamalar da indirebiliyor ve kullanabiliyor. Çeşitli ekleme, geliştirme, içerik ve servislerle, kullanıcılar telefonlarını kişiselleştirebiliyorlar. S60 yazılımı ayrıca, kullanıcıların bir anda birden fazla işlevi kullanabilmelerini sağlıyor. Diğer bir deyişle, İnternet`te dolaşırken müzik dinlemek mümkün oluyor Bağlantı Özellikleri Bluetooth Var

Toshiba
TS705 Cep Telefonu, 3G HAZIR, 1.3 MP KAMERA, VIDEO KAYIT, BLUETOOTH, MP3

Görüntülü Konuşma Özelliği Bulunmaktadır

Hiç yorum yok: